Noutăți în luna martie 2017 la BBC Earth - Zona de televiziune

Noutăți în luna martie 2017 la BBC Earth


Curiozitățile naturale ale lui David Attenborough (sezonul al patrulea)
din 5 martie, duminica, de la 18:00

Sir David Attenborough ne face cunoștință cu cele mai interesante animale pe care le-a întâlnit pe parcursul carierei sale incomparabile. Fiecare episod ne prezintă două specii pe care le leagă o ciudățenie distinctă ce ține de evoluție.

În acest sezon, David studiază două specii cu două atitudini foarte diferite față de pui – ursul panda gigant și pasărea kiwi. În timp ce ursul panda își protejează puiul timp de mai multe luni după naștere, pasărea kiwi face doar un singur ou, care reprezintă o cincime din masa sa corporală. În continuare, aflăm mai multe despre două animale hibride care își datorează existența intervenției umane – o specie de urs rezultată din încrucișarea unui urs polar și a unui urs grizzly și albina ucigașă. David investighează și coaja ouălor de struț și carapacea de broască țestoasă, extrem de diferite, însă care s-au dovedit ambele fruntașe în ce privește evoluția.

Combinând cunoștințele despre natură, descoperirile științifice și istoria cu imagini incredibile care surprind comportamentul animalelor, acest documentar ne prezintă o nouă colecție de curiozități fascinante ale naturii.


Unde se află oamenii sălbatici: Marea Britanie (sezonul întâi)
din 9 martie, joia, de la 22:00

Pe parcursul ultimilor câțiva ani, Ben Fogle s-a întâlnit cu oameni din întreaga lume, care au renunțat la agitația vieții moderne pentru a începe o nouă viață în sălbăticie. În acest nou documentar, acesta se apropie de casă, aventurându-se în Insulele Britanice.

În sezonul întâi, Ben face cunoștință cu familia Mason din Devon. Aceștia au renunțat la o locuință socială în zona metropolitană a Londrei pentru aproape două hectare de teren agricol lăsat în paragină, însă de atunci se luptă să nu fie evacuați. Ben o mai întâlnește și pe Amanda Owen, în vârstă de 40 de ani, o crescătoare de oi din ținuturile sălbatice ale Yorkshire Dales, pe americanul Tommy Hyndman, care are o mică pensiune pe Insula Fair Isle și o doamnă care și-a abandonat locuința modernă și chiar și căsnicia pentru a locui off-grid într-un bordei în zona rurală galeză.


Crede-mă, sunt doctor! (sezonul al șaselea)
din 14 martie, marțea, de la 22:00

Doctorii revin pentru al șaselea sezon, consolidând succesul sezoanelor anterioare, pentru a ne dezvălui știința din spatele problemelor ce țin prima pagină a știrilor și pentru a ne răspunde la întrebări legate de sănătate cu adevărat importante.

Ca și până acum, documentarul ne prezintă aspecte legate de sănătate, cu ajutorul unei echipe de prezentatori cu studii medicale și jurnalism medical.
Previous
Next Post »